Horlogemaker is niet meer een beroep wat vandaag de dag een droom is voor jongeren. Kalle Slaap, horlogemaker, wil dit ambacht weer gewaardeerd maken. Via een livestream, waarbij hij 24 uur lang met vrienden de werkzaamheden gaat uitoefenen zoals ze dat in 1895 deden, wil hij aandacht vragen bij de jeugd voor dit beroep. De vakmensen zullen onderdelen van de horloges zelf gaan maken met machines uit de 19e eeuw, bij het licht van olielampen.

Mechanische horloges zijn onder de jongeren populair, maar het maken van de horloges niet. Dit kan leiden tot een te kort aan ervaren klokjesmakers. Kalle wilt met de livestream de jeugd aanspreken op een toepasselijke moderne manier. Zo kan iedereen over de hele wereld meekijken door de microscoop waarmee Kalle te werk gaat. De livestream zal verzorgd worden door de app Twitch, beter bekend als een streaming kanaal voor gamers in Amerika.

De 24 uur lange uitzending zal starten op zaterdag 26 mei om 20:00 uur en is te volgen via smartphones, tablets en computers. Live meekijken bij het atelier kan ook op het adres Noordeinde 16 in Grootschermer.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41181842
Bekeken: 2464x