Op vrijdagavond 8 december was Stichting Kerstacties Westfriesland in Obdam beroofd van een nieuwe bestelbus en honderden producten, bedoeld voor kerstpakketten voor arme mensen in de regio. Onder de vrijwilligers heerste boosheid, onbegrip en men was ten einde raad. Maar dat is nu, een week later, totaal anders.

Die vrijdag rond 21.45 uur was ingebroken bij de loods van de stichting. Naast de grote witte bestelbus, grepen de inbrekers vooral duurdere producten zoals koffie en wasmiddel. De vrijwilligers wilden niet opgeven voor de ongeveer driehonderd gezinnen die een kerstpakket zouden krijgen. "Als mensen nog wat kunnen missen, zal dat heel erg gewaardeerd worden", was de oproep. Ondertussen werd buiten een beveiligingscamera geplaatst.

Nou dat hebben ze geweten. Er zijn nu zelfs méér spullen om weg te geven. "Het is zo mooi om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet", vertelt Manon Kleijn van de stichting aan NH Nieuws. "We hebben geld gekregen van allerlei verschillende mensen, van de kerk, van supermarkten. Het is echt ongelooflijk."

Deze week hebben de vrijwilligers op diverse avonden de kerstpakketten samengesteld. "Dat iedereen zo geeft, dat is toch wel het echte kerstgevoel", vindt Manon. Nu die bestelbus nog terug. (foto: Facebook Stichting Kerstacties Westfriesland)
Pin It
Bekeken: 2224x
https://ee.itk.ac.id/data/