Langzamerhand warmen de fracties zich op voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er worden al vast wat schoten voor de boeg gegeven en wat vliegen afgevangen in een poging een stevig statement neer te zetten of het gras voor de voeten van een ander weg te maaien.

Vandaag presenteerde de Alkmaarse VVD het lokale verkiezingsprogramma en daarin valt iets op; de laatste paragraaf is precies hetzelfde als in de verkiezingsprogramma's van de Waardse VVD en de Langedijker VVD.

De betreffende paragraaf gaat over regionale samenwerking. Er is al enige tijd regionaal overleg tussen de VVD fracties, maar dit is de eerste keer dat dit zo duidelijk naar voren komt.

"De VVD wil dat er veel meer en beter wordt samengewerkt met onze buren en de omliggende gemeenten. Inwoners uit Heerhugowaard werken in Alkmaar, Alkmaarders hebben een bedrijf in Langedijk en Langedijkers winkelen in Heerhugowaard. Denken in hokjes en in gemeentegrenzen gebeurt door onze inwoners in de praktijk al lang niet meer, alleen nog door onze colleges", zo is in de programma's te lezen.

Zo wil de VVD een doorstart maken met de opbouw van een gezamenlijke HAL IT-infrastructuur en een gemeentelijke klantenservice voor de inwoners. Dat zou op termijn goedkoper zijn terwijl de kwaliteit verbetert.

De samenwerking moet ook leiden tot een luidere stem richting de Provincie en het Rijk en de HAL-regio zou zich meer als één gebied richting 'Metropool Regio Amsterdam" moeten presenteren zodat bijvoorbeeld de overvolle treinen en te drukke wegen aangepakt kunnen worden.
Pin It
Bekeken: 2963x
https://ee.itk.ac.id/data/