Heerhugowaard Centraal


De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2017 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 216 duizend euro per woning, 3,3 procent hoger dan een jaar eerder, dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Amsterdam spande de kroon met een woningwaardegroei van bijna 15 procent in het afgelopen jaar. Dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de gemiddelde stijging in Noord-Holland. Daar steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 8 procent tot 259 duizend euro, de hoogste stijging van alle provincies.

Heerhugowaard blijft daar een flink stuk bij achter met 2%, en is hekkensluiter binnen de regio. Alkmaar scoort het hoogste met 3,3 procent, daarna volgen Langedijk (3%), Bergen (2,3%), Koggenland (2,6%) en Opmeer (1,3%)

De ontwikkelingen van de WOZ-waarde en de huizenprijzen lopen niet synchroon. Naast het effect van de taxatie van een jaar eerder, worden bij de ontwikkeling van de WOZ-waarde alle woningen in de woningvoorraad meegenomen, dus ook huurwoningen en niet verkochte koopwoningen.

Daarnaast verandert de woningvoorraad door nieuwbouw en sloop, wat over het algemeen een positief effect heeft op de ontwikkeling van de WOZ-waarde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl