Maurizio Pallù, oud-pastoor in Heerhugowaard, is ontvoerd in Nigeria. Dat melden diverse media in binnen- en buitenland.

De van oorsprong Italiaanse priester was jaren actief in Nederland, onder andere van 1999 tot 2008 bij de Dionysiusparochie in Heerhugowaard. Hij werd drie jaar geleden naar Nigeria gezonden als missionaris. Daar werd hij afgelopen donderdag ontvoerd in Benin City. Hij en drie anderen waren op weg naar huis, toen ze overvallen werd door gewapende mannen. Alleen Pallù namen ze mee. Zijn kidnappers eisen 500.000 euro.

Volgens het Katholiek Nieuwsblad heeft een Nigeriaanse kardinaal gezegd dat ordetroepen er alles aan doen om hem te vinden. Hij voegde eraan toe dat hij ervan uitgaat dat de priester snel zal worden vrijgelaten. "Het is niet eenvoudig om in de bossen een Italiaan bij je te hebben zonder gezien te worden."

Het ministerie van buitenlandse zaken zoekt uit of Pallù een Nederlands paspoort heeft. Zo niet, dan is zijn ontvoering een zaak van de Italiaanse overheid. (foto: Simon Keuning - 2006)
Pin It
Bekeken: 3503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/