Deze zomer werd een nieuw evenement opgestart op het Coolplein in Heerhugowaard. Klassiek op het Plein bestaat uit vijf gratis klassieke openluchtconcerten van jonge talenten uit de hele wereld. Tijdens het laatste concert op zaterdag 26 augustus zullen pianiste Kristína Smetanová en het Trio Hermias optreden.

De Slowaakse Kristína (geb. 1992) begon met 5 jaar op de piano, studeerde aan het Conservatorium van Bratislava, en volgt nu een studie aan de Academy of Performing Arts in diezelfde stad en diverse masterclasses. Vorig jaar won Kristína de International Competition '21st Century Art' en dit jaar won ze de 1ste prijs bij de Italian International Piano Competition 'Citta di Barletta'. De pianiste is ook songwriter en zangeres.

Kristína zal spelen Von Beethoven's, Sonate nr. 21 in C, opus 53.

Het kersverse Trio Hermias komt uit Turkije. Pianist Eren Aydogan, violist Mehmet Yasemin en cellist Nil Kocamangil hebben individueel reeds een internationale carrière met optredens in wereldberoemde zalen zoals het Koninklijk Concertgebouw, l’Auditorium de Foundation Louis Vuitton Paris en de Rosengarten Mannheim.  Nu willen ze met elkaar kamermuziek promoten en volgt daartoe ook masterclasses. Het repertoire gaat van klassiek tot eigentijds.

Trio Hermias speelt van Sergej Rachmaninoff's Pianotrio nr. 1 in g, opus 9 nr. 1 'Élégiaque' en van Anton Arensky's Pianotrio nr. 1 in d, opus 32

Het concert begint om 16:00 uur. Bij slecht weer wordt gespeeld in de Rodi Media zaal van Cool. Klassiek op het Plein is een initiatief van Cool kunst en cultuur in samenwerking met The International Holland Music Session en Muziekkring Heerhugowaard. (foto: TIHMS /  Van Velden Fotografie)
Pin It
Bekeken: 2945x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/