Heerhugowaard Centraal


Heerhugowaards waarnemend burgemeester Bert Blase ziet grote voordelen in een ambtelijke fusie met Langedijk. Dit laat hij het NHD weten, in reactie op een raadsmemo van Langedijk over gesprekken met omliggende gemeenten. Hij bevestigt daarbij de conclusie van de buurgemeente, dat zijn gemeente alleen echt voor een ambtelijke fusie is, al is volledige fusie wel bespreekbaar.

Blase stelt dat het voor het huidige Waardse ambtenarenapparaat 'nog een hele toer' is om de rond 55.000 inwoners te bedienen. Met een uitbreiding naar 80.000 zal ook het aantal ambtenaren uitbreiden en komt er ruimte voor  meer specialisatie, wat bijdraagt aan extra professionaliteit en scherpte.

Heerhugowaard zou solo verder kunnen, maar het bestuur gaat voor kansen en ambities. Daarnaast constateert Blase dat in omliggende gemeenten het besef groeit dat er meer samengewerkt moet worden. Maar waar Alkmaar met Langedijk voor een volledige fusie zou gaan, vindt de burgemeester dat niet nodig. Dat zou dan organisch zo moeten ontstaan. Die mening deelt hij met de nieuwe waarnemend burgemeester van Langedijk Jan Hoekema.

Blase ontkent tegenover het NHD nadrukkelijk dat hij en Hoekema de opdracht hebben van de Commissaris van de Koning om toe te werken naar een fusie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl