Heerhugowaard Centraal

In december 2016 vroeg het college van Heerhugowaard de gemeenteraad in te stemmen met het plan om naast de Mediamarkt op bedrijventerrein Beveland een appartementencomplex te bouwen, maar de raad gaat nog niet akkoord. Vooral de VVD heeft zijn bedenkingen bij het plan, zij zijn bang dat bewoning de bedrijven op Beveland remt in hun mogelijkheden, dit is te lezen in het NHD.

De ondernemingen op het bedrijventerrein maken zich zorgen over de parkeerdruk en eventuele geluidsoverlast, daarom wil de raad dat hier nader onderzoek naar gedaan wordt. De huurders van de panden rondom de flat, de Mediamarkt, de Gamma en de Praxis, zijn bang dat ze gehinderd gaan worden in hun bedrijfsvoering en dat er toch klachten gaan komen van flatbewoners. De krant meldt dat projectontwikkelaar Segesta dit wil ondervangen door in de huurcontracten een melding te maken dat de bewoners zich ervan bewust moeten zijn dat ze op een bedrijventerrein wonen. Daarbij zijn de omliggende panden, gehuurd door de zenuwachtige ondernemers, ook van Segesta. De verhuurder zal nooit iets ten nadele van zijn huurders doen. Voor de winkels en appartementen zijn 220 parkeerplaatsen beschikbaar terwijl er maar 180 nodig zijn.

Projectontwikkelaar Segesta zal nu tellingen en metingen verrichten om de raad en de ondernemingen te overtuigen dat ze niet bang hoeven te zijn dat bedrijfsvoering gehinderd gaat worden. (fotoimpressie: gemeente Heerhugowaard)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl