Heerhugowaard Centraal

Zaterdag 6 mei werd het rayonkampioenschap turnen gehouden. 220 turnsters uit Rayon Noord uit de D1, D2, D3 en divisie 4, 5, 6, reisden hiervoor af naar Schagen. SiU was deze dag goed vertegenwoordigd met 35 turnsters. Na 4 spannende wedstrijden mochten maar liefst 20 van hen een welverdiende medaille mee naar huis nemen.

Het spits werd afgebeten door de pupillen 1 D2. Daniek Duinmeijer, Caitlyn Landvreugd en Jaimy Marlin. Ondanks het feit dat alle selectie meiden 2 weken vakantie hadden gehad, lieten ze prachtige oefeningen zien en wisten ze alle drie een medaille te behalen. Caitlyn zilver, Jaimy brons en Daniek brons voor de 4e plaats. Ook Lois Achterberg en Salomee Ubbink turnden een keurige wedstrijd. Lois wist mede door een fanatische balk een zilveren medaille binnen te slepen. Op de andere baan turnden in de jeugd 6e divisie Lieke Koelemeij, in de 5e divisie Yaira Spruijt en Naomi Verwijk. Yaira en Lieke behaalden beiden in hun categorie een gouden medaille.

In wedstrijd 2 waren de jongste dames van de categorie instap D2 en D3 aan de beurt. Ondanks de keurige oefeningen, kregen zij door een technische fout op balk allen 2 punten aftrek, waardoor zij helaas buiten de prijzen vielen.  Op de andere baan turnden de senioren div 4 en 5. Mellissa Langelaar wist ondanks 2 vallen van balk nog een bronzen medaille te pakken voor de 4e plaats. Esmei Fehling wist vooral op brug een goede oefening neer te zetten. Carola van Langen nam dankzij een megascore op vloer het zilver mee naar huis.

Wedstrijd 3 mochten de pupillen D3 starten. Anna de Jonge, Lieke Telman en Melanie Does waren onverslaanbaar en wonnen respectievelijk goud, zilver en brons. Ook in deze baan turnden de instappers D1. Marlau Klaver, Anna de Boer en Brechtje Gordijn. Anna won een prachtige zilveren plak en Brechtje een bronzen. Op de andere baan was het de beurt aan Yinte Backer in de jeugd D3. Yinte turnde een stabiele wedstrijd waarmee zij een mooie tweede plaats behaalde. In de andere groep turnde Steffy de Jong, Isa van de Veen, Phaedra Groot en Iris Meijer een spannende wedstrijd.  Iris wist met een ruim verschil de wedstrijd te winnen. Phaedra pakte nog een mooie bronzen medaille voor haar 4eplaats.

In de pupillen D2 gingen het erg goed. Alyssa Klinge, Senna van Heerwaarde en Naomi Oostmeijer turnden een goede wedstrijd. Op vloer wisten zij zelfs 1, 2 en 3 te worden. Na 4 toestellen wist Alyssa een gouden medaille te behalen en Naomi een bronzen. Op de andere baan turnde bij de 5e divisie junioren Indy Biersteker een mooie balk oefening met haar nieuwe element het boogje achterover. Helaas door een foutje op brug zakte zij in de einduitslag. Esther en Melissa wisten beide een stabiele wedstrijd te turnen en namen het zilver en brons mee naar huis te nemen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl