De 33-jarige Iwan de M. uit Hoogwoud moet, als het aan de officier van justitie ligt, achttien maanden de cel in voor het doodrijden van de 28-jarige Stefan Koppes. Daarnaast is hij mogelijk vier jaar zijn rijbewijs kwijt, zo meldt mediapartner NH.

Op 22 juli vorig jaar werd AZ-fan Stefan op zijn scooter aangereden in Heerhugowaard. De verdachte reed op dat moment veel te hard. Daarbij negeerde hij het rode licht én was hij met zijn telefoon bezig. Stefan overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zeer ernstige schuld aan het ongeval. Iwan de M. gaf vanmiddag tijdens de rechtszaak aan dat hij spijt heeft van de gebeurtenis. Hij ontkent echter wel dat hij door rood reed, maar dat hij het oranje licht nog heeft gehaald. Ook reed hij naar eigen zeggen niet veel harder dan de toegestane vijftig kilometer per uur.

De familie van het slachtoffer gelooft daar niks van. Zij zijn woedend en intens verdrietig door het verlies van Stefan, zo werd duidelijk in de slachtofferverklaring van de vader. 

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl