Heerhugowaard Centraal

Albanees Arvin Y. (32) die in 2008 een spoor van menselijk leed achterliet in Nederland, is uitbehandeld en mag van de rechter terug naar zijn familie in Albanië, dit meldt het NHD. Op 3 mei 2008 schoot hij de 43-jarige Marcel Henneman neer in zijn garage aan de Spanjaardstraat, Henneman overleed later die dag. In september kreeg Y. weer de kolder in zijn hoofd. Hij toog naar de Karperton en dwong een vrouw naar Heerhugowaard te rijden waar hij haar bruut verkrachtte. Ook overviel hij een Alkmaars echtpaar, mishandelde de man en randde de vrouw aan, dit gebeurde later in dezelfde maand.

Gelukkig waren er camerabeelden van de dader gemaakt in de Karperton garage. Opsporing Verzocht zond ze uit en Y. werd gepakt. In 2009 werd hij veroordeeld tot vijftien jaar cel en TBS. De straf werd verkort omdat Y. zich goed gedroeg. Inmiddels is er ook een juiste medicijn combinatie gevonden voor de gestoorde Y. die aan wanen lijdt. Onafhankelijke deskundigen hebben besloten dat hij nu, als ongewenst vreemdeling, terug naar Albanië gestuurd kan worden, zijn ouders vangen hem daar op en zullen hem in samenwerking met een lokale kliniek verzorgen, aldus het NHD.

De familie van Henneman is onthutst en staat machteloos, op de Facebook is te lezen dat zijn zus tijdens de zitting, die twee weken geleden plaatsvond, een slecht gevoel had over de afloop van de rechtzaak. De dader had weinig te melden. Op de vraag van de rechter wat er gebeurd als hij zijn medicijnen vergeet antwoordde hij dat hij dan stemmen hoorde in zijn hoofd. Toen de dader zelf iets mocht zeggen kwam er niets anders uit dan dat hij het allemaal niet wist. De familie had minimaal gehoopt op een spijtbetuiging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl