In samenwerking met the Baby Box Co. start Stichting Babyspullen met een pilot met Baby Boxen. Deze kartonnen boxen zijn voorzien van een matras en kunnen daardoor als eerste bedje voor pasgeboren baby’s worden gebruikt. In Amerika en Finland zijn de wiegendoodcijfers door het gebruik van de Baby Box sterk afgenomen. ‘Reden genoeg voor Stichting Babyspullen om de Baby Box nu ook in Nederland te introduceren.’, aldus Marjolijn Hermus, oprichtster van Stichting Babyspullen.

‘We zijn heel erg blij dat we met de Baby Box Company kunnen samenwerken. Het is ontzettend fijn dat we een bijdrage kunnen leveren aan het faciliteren van een veilige start voor elke baby in Nederland via de baby boxen en de baby box University’, vertelt Hermus vol passie. Met de baby box hebben pasgeboren baby’s een veilige plek om te slapen. Voor Stichting Babyspullen is het extra bijzonder, omdat de boxen voor ouders die het financieel moeilijk hebben worden aangevuld met basisbenodigdheden, zoals kleertjes, verzorgingsspullen, beddengoed en een kruik. Zo kan hun kindje een veilige én goede start maken.

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat zelfs één op vier kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s die in armoede worden geboren. Stichting Babyspullen helpt! Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2016 zijn 2.244 pakketten door het hele land verspreid. In 2017 zullen dit naar verwachting ruim 2.500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 140 vrijwilligers.

Pin It
Bekeken: 5293x
https://ee.itk.ac.id/data/