Op zaterdagochtend 8 april willen erfgoedstichting Adapt en de Schermer Molensstichting graag laten zien hoe bijzonder de Schermer is, met haar molens en dijken, maar ook stolpen en andere monumentale panden. Dat erfgoed verdient bescherming zonder het gebied economisch op slot te zetten: De Schermer geborgd.

De erfgoedorganisaties organiseren daarom een gratis excursie per bus door de droogmakerij uit het jaar 1635. Om 09.30 uur is het vertrek bij de Café-Restaurant De Alkmaarse Poort in Alkmaar. De bustour komt onder andere langs de molens aan de Westfriese Omringdijk bij Rustenburg, Raadhuis Wittenburg, stolpboerderij De Drie Koningshoofden aan de Noordervaart, het raadhuisje in Grootschermer, het Zwarte Kerkje in Zuidschermer en de museummolen bij Schermerhorn.

Deelnemers krijgen opvattingen te horen over waar het Schermer landschap het meeste mee gebaat zou zijn. Landschap Noord-Holland komt aan het woord, maar ook de voorzitter van LTO Noord afdeling Land van Leeghwater, de plaatselijke belangenorganisatie van agrarische ondernemers. Zij laat zien hoe landschapsbescherming al van oudsher verweven is met hun broodwinning. Ook Punt Vastgoed, nieuwe eigenaar van Raadhuis Wittenburg in Stompetoren, werkt mee. Rond het middaguur wordt geluncht op een bijzondere locatie, met dank aan Vlieg Makelaars uit Alkmaar, sponsor van Adapt.

Uiterlijk om 14:00 uur is de terugkomst bij De Alkmaarse Poort. Meer informatie en een aanmeldingsknop zijn te vinden op adaptalkmaar.nl en schermermolens.info.

Pin It
Bekeken: 4118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/