Het project spoortunnel bij de Zuidtangent kan nog weleens duur uitvallen voor de inwoners van Heerhugowaard. Oud-wethouder Mark vreest dat de gemeentelijke belastingen omhoog zullen gaan en vindt dat de bewoners hier dus zelf ook een stem in mogen krijgen, vermeldt het NHD. Mark heeft al eens een alternatief plan ingediend wat afgewezen werd. 

Middels een referendum zou burgerinspraak te verwezenlijken zijn. Hij verwijst hierin naar de visie van burgemeester Blase, die vindt dat burgers meer inspraak mogen hebben bij grote projecten of problemen. Of Heerhugowaard formeel een referendum kent moet nog uitgezocht worden.

De tunnel gaat bijna 25 miljoen kosten, de gemeente betaalt hier zelf 18,6 miljoen van. Er zouden volgens Mark nog 10 tot 15 miljoen bijkomende kosten zijn waar nu geen woord over wordt gerept door het college. Mogelijk moet dit worden betaald door de inwoners zelf via de gemeentelijke belastingen.

Volgens het NHD staat er in het nieuwe coalitieprogramma dat er een "gedragen" oplossing moet komen voor de verkeersafwikkeling van de tunnel. Dit betekent min of meer participatie van alle betrokkenen en versterking van de gemeenschap en organisatie.

 

Pin It
Bekeken: 6090x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/