De burgercoöperaties Noord-Hollandse Energiecoöperatie (NHEC) en AlkmaarEnergie lanceren samen met Stichting de Groene Voet het project ‘DaalmeerZon’, Het project is voor bewoners in regio Alkmaar, die willen investeren in zonne-energie. Zaterdag 4 maart vindt van 11:00 tot 13:00 uur een voorlichtingsochtend plaats bij TPC Daalmeer.

Op het zuiddak van de tennishal in De Groene Voet worden 300 zonnepanelen geïnstalleerd. Particulieren kunnen via dit project in duurzame energie investeren én ervan profiteren, zonder zelf panelen te plaatsen. Volgens de Regeling Verlaagd Tarief, ofwel de ‘Postcoderoosregeling’, kan opgewekte stroom zonder belasting thuis worden gebruikt in Alkmaar, Heerhugowaard en Sint Pancras.

Deelname gaat per tranche van € 300 inclusief btw. Het minimum is drie tranches. Na ongeveer 9 jaar is de investering terugverdiend, middels een rendement dat hoger is dan rente bij de bank. Op nhec.nl is alle informatie te vinden en kan men zich al inschrijven voor het project. Kijk ook op alkmaar-energie.nl.

Bij de voorlichtingsochtend zijn de NHEC en Alkmaar Energie aanwezig. Dit zijn beide burgerinitiatieven zonder winstoogmerk. Ook Stichting de Groene Voet en zonnepanelen-groothandel Esolva zijn vertegenwoordigd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl