Heerhugowaard Centraal

Dinsdagavond nam Han ter Heegde definitief afscheid van de gemeente Heerhugowaard. Zijn laatste handeling bestond uit het slopen van een muurtje in de raadszaal, waarmee hij de verbouwing van het gemeentehuis symbolisch inluidde, een plan dat vorig jaar is goedgekeurd door de raad.

De raadszaal krijgt een nieuwe geluids- en videoinstallatie en er komt een nieuwe indeling. In de huidige opstelling van de raadszaal zitten de raadsleden in een cirkel, en zit een deel van de raadsleden met de rug naar het publiek. In de nieuwe opstelling zitten de raadsleden in twee rijen van zestien tegenover elkaar, met het publiek aan de zijkant. Ook komen er aparte interruptiemicrofoons waar de raadsleden naartoe moeten lopen als ze iets willen zeggen. Op deze manier zullen raadsleden alleen interrumperen als ze daadwerkelijk iets hebben toe te voegen, zo is het idee.

De publieksbalies krijgen ook een facelift. Er komen nieuwe, ruimere balies en de klimaatbeheersing wordt verbeterd, zodat het 's zomers minder warm en 's winters minder koud zal zijn. De toegang naar de achterkant van het gemeentehuis, waar onder andere de GGD/consultatiebureau zit, wordt beter toegankelijk.

De verbouwing is half april afgerond. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad in het gebouw van het Hoogheemraadschap aan de Zuidtangent. De commissievergaderingen worden in die tijd in de trouwzaal gehouden. De verbouwing kost zo'n 800 duizend euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl