Heerhugowaard Centraal

De kwestie rond de locatie voor het ziekenhuis van Noordwest Ziekenhuisgroep in de regio heeft ook Tweede Kamer bereikt. SP-lid Henk van Gerven stelde vragen. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, reageerde vooral met antwoorden van de NWZ zelf.

Edith Schippers gaf geen mening over wat de beste locatie zou zijn. Het is ook niet haar taak om te oordelen, zolang de minimum bereikbaarheidsnorm van 45 minuten maar gehaald wordt. Zowel de Alkmaarse als de Heerhugowaardse locatie voldoen aan die eis.

Via de minister liet het NZW ook weten dat het niet dichterbij het ziekenhuis in Hoorn wil zitten voor meer concurrentie, en dat het niet 'flink wil verdienen' aan verkoop van Alkmaarse grond voor woningbouw.

Overigens kan het NZW wel goed geld gebruiken, gezien de bouwkosten en de financiële gezondheid. In maart 2013 was nog gesteggel over de grond. De grond heeft een zorgbestemming en zou veel meer opleveren met een woonbestemming. De gemeente werkte niet mee. Als handreiking werd hulp met een business case aangehouden, zolang Alkmaar maar een tweedelijns voorziening behield.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl