Heerhugowaard Centraal

Met een werkdrukbus trekt de FNV volgende week door het land tijdens de Week van de Werkstress. In de bus kunnen werknemers hun werkdruk laten testen en tips krijgen voor oplossingen. Maandag 16 november staat de bus om 9:00 uur bij Tata Steel in Velsen en om 13.30 uur bij Connexxion in aan de Heldersweg 55 in Alkmaar.

Vorig jaar gaf nog één op de acht werknemers aan last te hebben van werkstress, dit jaar is dat opgelopen naar één op de zeven. Dit blijkt uit recente cijfers van TNO en CBS. "De belangrijkste oplossing is meer collega’s", stelt FNV-bestuurder Coen van der Veer, verantwoordelijk voor Werk en Gezondheid.

"Belangrijke oorzaak van de ongezond hoge werkdruk is dat steeds meer werknemers met minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Bij de overheid worden nog steeds veel mensen wegbezuinigd", legt Van der VEer uit. "Ook de toename van onzeker werk speelt een rol. Dat zorgt voor stress op bij de flexkrachten die steeds maar moeten afwachten of ze morgen nog een baan hebben, maar ook bij het zittende personeel dat aldoor nieuwe mensen moet inwerken."

Op FNV.nl kan men een stresstest doen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl