De eerste kennismaking met de internationale zaalvoetbaltop in het Spaanse kuststadje Burela is voor de dames van FC Marlène geëindigd in een 6-0 nederlaag. Tijdens de Futsal Women's European Champions 2023 Friendly Edition, een titeltoernooi met vier landskampioenen, was het gehavende team uit Heerhugowaard een maatje te klein voor de professionele thuisclub.

Pescados Rubén Burela FS speelde met drie verschillende blokken van vier speelsters, terwijl FC Marlène VR1 al het hele seizoen kampt met een blessuregolf. Trainer/coach Mo Bouchibti moest het stellen zonder Simone Hand, Chantal Hendriksen, Mila Wittebrood en Maggy Chapel. Hij koos in het eerste duel dan ook vooral voor de ervaring van aanvoerster Sanne Brand, Aaike Verschoor, Amy Visser, Zoyla Barende en keepster Jacky Reus, waarin hij af en toe een wissel aanbracht.

In de voorgaande zes edities hadden de Nederlandse landskampioenen nooit veel in de melk te brokkelen. En ook amateurclub FC Marlène VR1 zou het lastig hebben gehad tegen het dagelijks trainende team van PR Burela FS. Na een vlotte 2-0 hield FC Marlène tot in de tweede helft redelijk stand, mede dankzij goed keeperswerk van Reus, al kwam het zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Uiteindelijk ging de conditie een rol spelen en liep de score op naar 6-0.

Bouchibti had hier al rekening mee gehouden: "Wij willen onze huid zo duur mogelijk verkopen, maar de ervaring van dit soort wedstrijden in deze ambiance is voor ons sowieso winst en goede reclame voor de club en het Nederlandse zaalvoetbal."

FC Marlène VR1 speelt vanavond om 20:30 uur tegen het Italiaanse Bitonto dat dinsdagavond met 4-3 verloor van Benfica. De wedstrijd is live te volgen via futsalwec.com. Donderdag om 18:00 uur is de wedstrijd tegen Benfica. (foto: PR Burela FS)
Pin It
Bekeken: 657x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/