Dinsdag is een man veroordeeld voor het samen met een ander losbreken en stelen van een aanhanger op 13 juni 2019 in Heerhugowaard. Verder werd hij schuldig verklaard aan het in vereniging plegen van twee inbraken op 18 juni in Edam en motordiefstal op 18 juli 2019 in Castricum, maar niet voor een diefstal op 25 juni 2019 in Wormerveer. Vanwege zijn omstandigheden was de rechter zeer mild: 365 dagen celstraf, maar alle nog resterende 355 dagen voorwaardelijk, plus een taakstraf van 200 uur. Daar zaten wel strikte voorwaarden aan vast. Bovendien moet hij schadevergoedingen betalen.

De man zat nog in de proeftijd na een inbraak op 29 juni 2018 en had volgens de rechtbank recent goede progressie geboekt met reclassering. De man had een stabiel leven met een baan opgebouwd. De rechter gelooft dat hij ook echt zijn best doet op het rechte pad te blijven, en vreest dat dit alles verloren zou gaan bij een celstraf. Vandaar 200 uren taakstraf, plus voortzetting van de reclassering met meldplicht en een nieuwe proeftijd van twee jaar.

Het misdrijf in Heerhugowaard en de scouting vooraf waren vastgelegd op camerabeelden. Twee mannen stapten uit een witte auto, bekijken de aanhangwagen en vertrekken weer. Ongeveer een uur later zijn ze terug, breken de aanhanger los, koppelen deze aan de witte auto en rijden ermee weg. De automobilist is niet goed herkenbaar, maar de rechtbank vond het voldoende bewezen dat de eigenaar, de verdachte, in beide gevallen betrokken was. Temeer omdat hij geen tastbare verklaring had voor het feit dat zijn auto twee keer op de plaats delict was.

De veroordeelde man moet de gedupeerde Heerhugowaarder 2.500 euro schadevergoeding betalen. Een ander moet 2.500 euro krijgen.

De verdachte had op 18 juni 2019 te Edam, samen met twee anderen, ingebroken in een bedrijfspand en diverse elektrische machines gestolen, gereedschap, koperen buizen, 20 messing doorlopen muurplaten en een thermostaat. Diezelfde dag sloeg hij samen met anderen uitgebreid zijn slag bij een hengelsportbedrijf. Ze namen vele vismaterialen weg, maar ook diverse machines, een wc-pot en circa 20 kg koper en 20 kg messing. Wederom was de verdachte niet goed herkenbaar op bewakingsbeelden, maar wel zijn witte auto.

Vrijspraak was er voor de inbraak en diefstal van koperen leidingen op 25 juni 2019 te Wormerveer. Voor een apart behandelde strafzaak, de diefstal van een motor op 18 juli 2019 in Castricum, wederom in vereniging, werd de verdachte wel weer schuldig verklaard.
Pin It
Bekeken: 1627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/