Zaterdag rond 08:30 uur is chaletpark De Oude Boomgaard in Oudkarspel voor de tweede keer bezocht door diverse controleurs, begeleid door politie. Men richtte zich deels op bewoners die bij de eerste inspectie op 18 oktober niet thuis waren. Dit meldt het NHD. De eerste keer werden 14 adressen gecontroleerd, deze keer 20.

Het inspectieteam met leden van Gemeente Langedijk, UWV, de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank, Halte Werk en de Inspectie sociale zaken & werkgelegenheid, controleerde op illegale (permanente) bewoning, brandveiligheid, woonfraude en belasting- en premiefraude. Politiecijfers wezen namelijk uit dat er op het chaletpark vaker problemen waren dan elders in Langedijk.

Bij de eerste inval waren bewoners verrast, temeer omdat eerst verteld werd dat het om brandveiligheid ging. Toen de controle veel dieper ging voelde men zich gecriminaliseerd. Burgemeester Hans Cornelissen heeft daarna bewoners gesproken. Hij legde uit dat de controle volgens landelijk beleid is en dat, als blijkt dat alles in orde is, het imago van De Oude Boomgaard kan verbeteren. Voor de tweede controle drong Cornelissen bij de inspecteurs aan op duidelijke communicatie.

Eventueel volgt nog een derde controle. De resultaten zullen pas begin 2017 duidelijk worden, liet de burgemeester het NHD weten. Er wordt dan, omwille van de privacy, gerapporteerd in algemeenheden.

 

Pin It
Bekeken: 5469x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/