De Heerhugowaardse voedingscoach Bea Pols is van plan gewichtsconsulente Sonja Bakker voor de rechter te dagen wegens vermeende schending van haar auteursrecht.

Dat schrijft het NHD. De vermeende plagiaatzaak tussen Pols en Bakker speelt al langer. Pols herkende negen jaar geleden meer dan twintig zinnen uit haar boek ‘Afslanken & Persoonlijke Groei' uit 2003 het boek van Sonja Bakker 'Bereik je ideale gewicht' wat verscheen in 2005. Toen ze Bakker om een verklaring vroeg beweerde die dat Pols juist passages had overgenomen uit oud cursusmateriaal van Bakker. Destijds kwam de zaak niet voor de rechter.

Vervolgens merkte Pols in 2014 dat de slogan op de website van Bakker, ‘Afvallen is een feestje’ erg leek op de titel van haar eigen boek ‘Afslanken met Bea is een feestje’. Pols zei hier destijds over dat zijzelf er veel op werd aangesproken dat zij juist bij Bakker plagiaat zou hebben gepleegd.

Begin december heeft Pols haar advocaat een concept dagvaarding naar Bakker laten sturen. Haar advocaat verdiept zich in de zaak; zodra hij daarmee klaar is gaat Pols Bakker voor de rechter dagen. Ze wil van de rechter weten of haar auteursrechten zijn geschonden, en als dat het geval blijkt wil ze een procedure tot een schadevergoeding beginnen.

Pin It
Bekeken: 3833x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/